Un sfat pe saptamana: Nu poti scapa de temerile tale, dar poti invata sa traiesti cu ele.
Decat sa lasi frica sa te domine si sa te opreasca din ceea ce urmeaza sa faci, mai bine examineaza atent motivul fricii si gaseste o cale de a imbunatatii ceea ce faci. Motivul pentru care frica iti atrage atentia este deoarece doresti sa eviti situatii care iti provoaca durere, atat fizica cat si psihica. Frica actioneaza de obicei pe termen scurt, ea fiind in stransa legatura cu amenintarile imediate. De exemplu frica de intepatura acului seringii. Pe termen scurt, pacientul va fi intepat si va simti o oarecare durere, dar pe termen lung, sanatatea acestuia va fi ameliorata si imbunatatita. De obicei lucrul cel mai rau care se poate intampla nu este acela de care iti este frica, dar cel mai rau lucru pe care il poti face este acela de a nu face nimic, si sa lasi frica sa te domine si eventual sa nu faci injectia, care, de fapt, iti va imbunatatii sanatatea.
Frica este o unealta foarte folositoare. Te poate face sa fii foarte inventiv. Te avertizeaza asupra pericolului si te face sa-ti concentrezi atentia. Iti sporeste constientizarea si iti ofera energia necesara pentru a raspunde provocarilor ce or sa vina. Odata ce iti intelegi frica, vei putea sa o confrunti prin gasirea unei modalitati de a face lucrul de care iti este frica in mod responsabil. De obicei, frica este mai rea decat lucrul de care iti era frica. Cand decizi sa te folosesti de frica ta decat sa te lasi dominat de ea, aceasta devine un lucru pozitiv si valoros.
Da dovada de curaj! Curajul apare atunci cand iti folosesti frica intr-un mod pozitiv, in loc sa fugi si sa te ascunzi de ea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu