• Nu-ti lasa creierul sa leneveasca!

    Scaune Ascunse



    Din moment ce am văzut mulțumită Facebook-ului că vă plac așa de mult iluziile optice (pentru cei care încă nu știu de pagină, v-o recomand cu căldură), m-am gândit să vă prezint în cele ce urmează una dintre cele mai noi și mai reușite realizări din acest domeniu, și anume, Scaunele Ascunse.

    Scaunele Ascunse sunt creația lui Benoît Convers ce a fost ajutat de designer-ul grafic Rachel Convers si de editorul Carine Jannin, toți aparținând studioului de design francez Ibride.  Aceste scaune privite dintr-un anumit unghi dau falsa impresie a modului corect în care ne așezăm pe ele, și par a fi niște copii fidele ale unor modele istorice celebre: Shaker, Wagner și Terence.

    “Design-ul acestor scaune ne dau peste cap sensul referinței, ne pun în conflict sensul logicii și flirtează cu absurdul.”  Acestea sunt cuvintele celor de la Ibride și nu am cum să nu fiu de acord cu ele. Scaunele m-au cucerit și m-au indus în eroare de prima data de când le-am văzut și sper că același lucru se va întâmpla și la voi.



    Scaunul Shaker

    Scaunul Shaker este inspirat de mobilierul auster al mișcării religioase Shaker sau Societatea unită a credincioșilor în a doua apariție a lui Hristos. Înființată în anul 1747, astăzi ei sunt cunoscuți mai mult pentru contribuțiile culturale (stilul propiu de muzică și mobilă) și pentru modelul egalității dintre sexe.


    Scaunul  Wagner

    Acest tip de scaun este inspirat de mobilierul arhitectului austriac Otto Wagner, cunoscut pentru impactul de durată asupra orașului său natal Viena, contribuind cu mai multe repere.


    Scaunul Terence

    Acest scaun face o referință către unul dintre cele mai celebre și mai grațioase modele de scaune din timpul dinastiei Ming, de acum mai bine de 500 de ani.


    Surse: Ibride

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Page Rank
    contoare
    Bloguri, Bloggeri si Cititori