• Nu-ti lasa creierul sa leneveasca!

    Este Marele Zid Chinezesc vizibil din spatiu?


    Unul dintre miturile legate de Marele Zid Chinezesc este ca reprezinta singura constructie de pe pamant vizibila din spatiu.

    Aceasta presupunere a avut mai degraba scopul de a accentua maretia Zidului si ingenuozitatea omului in realizarea sa.

    Cateva cuvinte despre aceasta constructie: Marele Zid Chinezesc reprezinta una dintre cele sapte minuni medievale ale lumii si a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO in 1987. Zidul se intinde pe mai mult de 6500 km si traverseaza toata partea de nord a tarii; constructia sa a inceput in sec. VII i.e.n. si a durat pana in sec. XVI e.n. .

    Multe constructii realizate de om, cum ar fi autostrazi, aeroporturi si asa mai departe, sunt vizibile cu ochiul liber, la fel ca si Marele Zid Chinezesc, dar numai de la 320 de km deasupra nivelului marii.

    In ceea ce priveste Marele Zid Chinezesc, acesta este chiar mult mai putin vizibil decat alte obiecte. Unele portiuni din zid au fost distruse sau acoperite de teren, iar constructia este formata din materiale ce au culori asemanatoare cu relieful care le inconjoara.

    Nicio structura realizata de om nu este vizibila cu ochiul liber din spatiu, cu atat mai putin de pe luna. Acest lucru a fost confirmat de o multime de astronauti, oferind astfel un raspuns categoric intrebarii din titlu.


    1 comentarii:

    1. eu cred ca nu se vede deoarece este subtire si nu chiar asa de inalt , deci in concluzie nu cred ca se poate observa din spatiu

      RăspundețiȘtergere

     
    Page Rank
    contoare
    Bloguri, Bloggeri si Cititori