• Nu-ti lasa creierul sa leneveasca!

    Ceasul cu alarma Mensa


    Nu de putine ori mi s-a intamplat, si stiu ca nu sunt singurul,  ca fiind foarte obosit, dimineata cand suna alarma sa o opresc dupa care sa ma culc la loc. Iar de cateva ori chiar nu-mi aminteam ca am oprit-o, subconstientul transformand totul intr-un gest mecanic. De multe ori am schimbat si melodia alarmei, caci uneori deveanea parte integrata a visului de la momentul respectiv. Acum, sa nu va imaginati ca toate astea mi se intampla foarte frecvent...

    De curand insa,  am dat peste o inventie de la Mensa ce mi s-a parut foarte interesanta si poate o solutie demna de incercat in ceea ce priveste problema de mai sus: ceasul cu alarma si puzzle Mensa. Iata cum functioneaza:

    Atunci cand alarma suna, tot ceea ce trebuie sa faceti pentru a o opri, este sa memorati o secventa intamplatoare de lumini colorate si sa le introduceti in ordinea corecta. Ce este si mai important de stiut este ca daca gresiti sau daca va miscati prea incet, alarma va suna mai tare. Dupa toate astea, cu siguranta nu veti mai avea chef sa va culcati la loc...

    In caz ca nu aveti chef de exercitii mentale asa matinal, ceasul este dotat cu un buton „Wimp out”, ce va opri alarma...dupa o expunere de inca 30 de secunde la volum maxim. Si daca va vine sa dati cu el de toti peretii (din diverse motive), ei bine, aflati ca este anti-shock.

    Asa ca daca vreti sa va treziti la o anumita ora si sa folositi acest ceas, setati alarma mai devreme...

    Este o solutie buna pentru persoane ce stau singure, caci in caz contrar sigur o sa va luati injuraturi daca nu o opriti destul de repede.

    Se gaseste de cumparat pe diverse site-uri in jurul sumei de 30 de lire, asta daca va ganditi sa il cumparati sau sa-l faceti cadou cuiva.


    2 comentarii:

    1. Mda, dar din pacate, nu pot fi de acord cu cei de la Mensa. Candva, am vazut un documentar in legatura cu ceasurile desteptatoare si am trait-o si pe pielea mea. Un ceas trebuie sa intre fin in atmosfera, in visul tau, indiferent cat e de profund somnul si visul. Daca intra brusc, cu o alarma de sperii tot blocul, randamentul tau scate imens in acea zi. E factor stresant, inca din faza incipienta a zilei si a gandirii umane. Am reprodus din memorie dar si din propria experienta. Personal, detin cateva acorduri de chitara ca sonerie desteptatoare, finut inregistrate si nu-mi fac deloc rau.

      RăspundețiȘtergere
    2. Da, asa este. Eu inca n-am gasit soneria desteptatoare perfecta pentru mine...dar inca mai caut.

      RăspundețiȘtergere

     
    Page Rank
    contoare
    Bloguri, Bloggeri si Cititori