• Nu-ti lasa creierul sa leneveasca!

    Jocuri logice la gradinita


    Zilele trecute am fost ocupat cu inscrierea copilului la gradinita si cu tot ce implica toata povestea asta, adica alergaturi prin ploaie, birocratie, nervi si toate cele. Binenteles ca trebuie sa faci inscrierea la mai multe gradinite si astfel devine o problema alegerea lor (principalul criteriu fiind locatia acesteia in vecinatatea adresei de domiciliu, ca astfel copilul sa aiba mai multe sanse de a fi admis)pentru viitoarea educatie a copilului.



    Asadar, in toata aceasta cautare am dat de gradinita nr.43 unde pe langa activitatiile optionalele din care puteai alege (aici numaranduse limba straina, muzica, dans, calculator) aveau si origami, tangram si mind lab! Am pus semnul exclamarii deoarece ma surprinde intr-un mod foarte placut faptul ca conducerea gradinitei a luat aceasta initiativa de a introduce si aceste jocuri logice menite sa-I dezvolte copilului  potentialul intelectual, capacitatea de analiza, cat si creativitatea si fantezia acestuia.

    In urma unei discutii pe acest subiect cu directoarea acestei gradinite am aflat ca la inceput parintii au fost reticienti in a-si inscrie copii la aceste activitati, ca pe urma sa prinda amploare avand acum trei grupe de cate 16 copii. As dori ca mai multe gradinite sa se inspire din acest exemplu…

    Si cand te gandesti ca origami era folosit in gradinite si scolile primare japoneze ca metoda educationala in timpul erei Meiji (1868-1912)…

    O mica istorie a acestor jocuri: OrigamiTangram


    4 comentarii:

    1. Bravo lor! Frumoasă poză cu picii la "muncă" :))

      Succes cu grădiniţa!

      RăspundețiȘtergere
    2. AM FĂCUT ŞI EU ACASĂ ORIGAMI , M-AM APUCAT ŞI DE KIRIGAMI ! PE BLOGUL MEU AM O POZĂ CU PĂUNUL ŞI O ALTA CU LEBĂDA ! AM MUNCIT CEVA LA ELE !

      RăspundețiȘtergere
    3. Am vazut poza cu paunul mai demult, foarte frumos!
      Te-ai chinui ceva, nu gluma!

      RăspundețiȘtergere

     
    Page Rank
    contoare
    Bloguri, Bloggeri si Cititori