• Nu-ti lasa creierul sa leneveasca!

    Provoaca-te cate putin in fiecare zi


    Monotonia nu e buna. Ce este prea mult strica. Multi dintre noi se cufunda prea mult in serviciu, neavand timp si pentru altceva. Imi aduc aminte de o reclama care suna ceva de genul birou...pat...birou...pat. Mult timp asta a fost rezumatul vietii mele in acea perioada. Si asta duce incet, incet la nefericire si depresie, ceea ce nu este bine. Ideea e ca nu facem multe lucruri pentru ca ne este mai confortabil si mai comod sa nu le facem. Si uite asa trec anii si ne trezim pe la vreo 50 de ani, uitandu-ne in spate, si fiind nemultumiti de ceea ce o sa vedem. Nu are rost sa ne irosim viata, adancindu-ne doar in munca, ci,  mai degraba, trebuie sa invingem cotidianul si sa ne propunem cate un tel aproape zilnic.

    Cum am mai spus si intr-o postare anterioara, nu totul depinde de bani. Sunt o multime de lucruri care pot fi facute cu bani putini sau chiar deloc. Experimenteaza, incearca, si invata lucruri noi pe care de obicei nu le faci. Propune-ti in fiecare zi ceva nou, oricat de mic ar fi acesta. Nu te gandi la ceva pe termen nedeterminat! Stabileste un inceput si un sfarsit scopului propus. De exemplu o dieta. Avand un termen limita, vazand pe zi ce trece ca te apropii de sfarsit, te va ajuta sa te concentrezi ma bine asupra telului propus.

    Ideea este ca o sa devii mai puternic, mai creativ, mai capabil, iar aceste provocari iti va impinge limita mai sus decat credeai ca este posibil. Dupa ce ai depasit o anumita provocare, ai sa vezi ca satisfactia va fi pe masura.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Page Rank
    contoare
    Bloguri, Bloggeri si Cititori