• Nu-ti lasa creierul sa leneveasca!

    E bine sa gandesti , dar nu prea mult


    Un sfat pe saptamana: E bine sa gandesti , dar nu prea mult!

    In majoritatea cazurilor, o bariera in calea atingerilor rezultatelor dorite as spune ca este faptul ca ne gandim prea mult cand vine vorba de luarea unei decizii sau rezolvarea unei probleme.

    In loc sa stai si sa te gandesti prea mult, sa analizezi iar si iar, sa meditezi asupra problemei, pierzind timp pretios, cel mai bun lucru este sa actionezi si sa rezolvi eventualele probleme ce apar, din mers. Nu zic sa te arunci cu capul inainte neavand habar in ce te bagi! Problema cu ganditul prea mult este ca ca vei complica mai mult decat trebuie o problema relativ usoara. De cate ori nu ti s-a intamplat sa intri intr-un impas, negasind nicicum o solutie, petrecand mult timp gandindu-te pana cand intr-un final renunti pentru moment obosit fiind, iar apoi, dupa o pauza in care mintea ta se relaxeaza si se destinde, raspunsul la acea problema sa vina mai mult de la sine? Gandindu-te prea mult la o problema, negasind raspunsul, vei deveni in timp frustrat si nervos, ce te va face sa-ti pierzi din concentrare, ducand eventual la rezultate slabe. Asa ca, nu mai exagera cu analizatul problemelor, lasa lucrurile sa curga de la sine, ai incredere in capacitatile tale si abordeaza totul cu o minte deschisa si relaxata. 




    1 comentarii:

    1. Foarte bun. De multe ori tindem sa credem ca logica, gandirea logica, e sfanta.

      Poate fi, dar de multe ori ea e batuta de experienta. Unele lucruri pot fi complet ilogice si sa functioneze in realitate.

      De asemenea gandirea in exces ne creeaza asteptari, deci, dezamagiri. Pentru ca putine lucruri se vor intampla EXACT asa cum ni le imaginam/dorim.

      RăspundețiȘtergere

     
    Page Rank
    contoare
    Bloguri, Bloggeri si Cititori