• Nu-ti lasa creierul sa leneveasca!

    Logicos Society


    Mulţumită paginii de facebook a organizaţiei Mensa România, am aflat de Logicos Society, o societate pentru persoane care sunt pasionate şi foarte bune la gândirea logică.

    A fost fondată de Claus D. Volko din Viena, Austria la data de 29 august 2011, iar după ce a devenit membru Mensa în 2002, a acordat mult timp lecturii despre teoriile din spatele testelor de inteligenţă ajungând la concluzia că acestea conţin gândire logică doar într-o anumită măsură, niciunul nefiind cu adevărat un test pur de gândire logică. După căteva încercării, a creat un astfel de test pur de gândire logică, testându-l pe 50 de membrii Mensa din Germania şi Austria. Scorul mediu al acestora a fost de 46 de puncte dintr-un total de 55.

    Intrarea în această comunitate se face pe baza acelui test de logică, care este compus din cinci afirmaţii cu câte 11 declaraţii pe care dumneavostră hotărâţi dacă sunt adevărate, false sau care nu pot evaluate. Chiar dacă nu vă interesează apartenenţa la această societate este un test foarte interesant ce vă pune gândirea logică la încercare şi pe care vi-l recomand cu căldură.

    Mult succes!

    6 comentarii:

    1. Mi-a placut articolul si testul, eu am obtinut 43 de puncte, dar am stat doar 10 minute sa-l fac. Am avut ceva probleme cu prima afirmatie, poate si pentru ca nu am mai facut pana acum exercitii de logica, si as fi recunoacatoare daca ar putea cineva sa-mi explice, poate ma lamuresc.:)

      RăspundețiȘtergere
    2. Ma bucur mult ca v-a placut :)

      Florentina, ce anume nu ai inteles? Exprimarea afirmatiei sau rationamentul rezolvarii primului exercitiu?

      RăspundețiȘtergere
    3. Nu am inteles afirmatia... de fapt, cred ca imi lipsesc cunostintele elementare de logica in ceea ce priveste identitatea. Daca toate A-urile sunt B-uri, si cel putin un B este C, inseamna ca B-urile care sunt C-uri, nu mai sunt A-uri?

      RăspundețiȘtergere
    4. da... sunt impresionata, d-ra Florentina...chiar ati stat 10 minute la tot testul si ati obtinut 43 de puncte? Dar daca stateati 20, probabil obtineati 86...din 55 posibile.

      RăspundețiȘtergere
    5. :) imi place testul
      mi-ar fi placut sa am si posibilitatea de a vedea ce am gresit sa stiu daca am o problema si cu engleza sau a schiopatat doar logica la ora asta
      50 out of 55 :(

      RăspundețiȘtergere

     
    Page Rank
    contoare
    Bloguri, Bloggeri si Cititori