• Nu-ti lasa creierul sa leneveasca!

    Animatie stop motion


    În una dintre multiplele mele călătorii în tărâmul magic al internetului, l-am găsit pe Steven Briand şi pe fascinantele sale filmuleţe realizate cu animaţia stop motion. După cum probabil ştiţi, stop motion este o tehnică ce face ca un obiect fizic să pară a se deplasa pe cont propiu. Această animaţie este realizată prin mutarea obiectului respectiv între cadre fotografiate individual, creând astfel iluzia mişcării când aceste cadre sunt redate în mod continuu.

    Primul filmuleţ denumit “Proteigon” pe care vi-l prezint mai jos a fost realizat în decursul a două luni, atunci când Steven Briand lucra ca intern la Partizan. De asemenea, de observat cum muzica de pe fundal este foarte bine sincronizată cu fimuleţul. Ea a fost compusă de Nodey şi Omar special pentru acest proiect.


    PROTEIGON from BURAYAN on Vimeo.

    “Friction” este al doilea filmuleţ pe care vreau să vi-l arăt. Acesta a fost realizat la Şcoala Naţională Superioară de Arte Decorative din Paris, şi reprezintă lucrare de diploma a lui Steven. Filmuleţul conţine un mix de animaţie stop motion şi de mişcări live şi a fost filmat cu o camera Canon 5D Mark II şi cu o lentil 24-70 L (asta pentru cunoscători :)). Vizionare plăcută.


    FRICTIONS from BURAYAN on Vimeo.


    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Page Rank
    contoare
    Bloguri, Bloggeri si Cititori