• Nu-ti lasa creierul sa leneveasca!

    Artă modernă – Max Zorn


    Artă modernă. O nouă categorie aici pe blog. Dar de ce arta modernă?  Păi haideți să vedem în primul rând ce înseamnă artă.
    Conform Enciclopediei Britannica Online, arta este: “utilizarea aptitudinilor și imaginației în vederea creării de obiecte estetice, de medii și experințe ce pot fi împărtățite cu alte persoane. Până nu de mult, când auzeai cuvântul ”artă”, te gândeai automat la picturi, sculpturi, muzică clasică, balet sau fotografii (înainte de photoshop :)).
    Dar după cum bine veți vedea în postările din această categorie, arta modernă înseamnă mult mai mult decât exemplele de mai sus. Și se pare că aceasta nu are nevoie decât de trei ingrediente, și anume: imaginație, răbdare și timp liber, pentru a crea adevărate capodopere din lucruri absolut banale, lucruri care sunt la îndemâna tuturor.
    Un exemplu concludent în acest sens îl reprezintă Max Zorn, ce a reușit să creeze artă dintr-un obiect pe care fiecare dintre noi îl vede ca lipsit total de estetică: banda adezivă!
    El “operează” pe un panou din plexiglas, iar uneltele folosite sunt doar o bandă adezivă translucidă și un bisturiu. Cu ajutorul acestora, Max, creează imagini cu detalii absolut incredibile, după cum bine vedeți mai jos.
    Pentru mai multe asemenea capodopere, cât și pentru informații despre noile sale proiecte nu ezitați să vizitați următoarele link-uriMax Zornsticktogether.









    Sursele pozelor de mai sus: Max Zorn


    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Page Rank
    contoare
    Bloguri, Bloggeri si Cititori