• Nu-ti lasa creierul sa leneveasca!

    Usefull sites - Wolfram Alpha


    Azi va prezint Wolfram Alpha, un site cu care eu personal mi-am pierdut mult timp, uimindu-ma de potentialul de care da dovada.
    Wolfram Alpha este un motor de calculare a raspunsurilor si a obtinerii de cunostinte. Nu va lasati pacaliti de prima impresie, nu este un motor de cautare. Motoarele de cautare va dau ca rezultat link-uri catre pagini existente pe web. Wolfram Alpha calculeaza raspunsurile in functie de intrebarile dvs. folosindu-se de o baza de cunostinte si altgoritmi deja construiti.
    Puteti scrie ce vreti in bara de „cautare” de la date, formule, ecuatii pana la intrebari despre politica, dinozauri, date nutritionale, vreme, chiar si date despre containere de marfa. Credeti-ma, veti fi uimiti de rezultate. Acopera foarte multe domenii de la matematica, astronomie, chimie pana la culori, mancare, date socioeconomice si lista continua...
    Mai nou au introdus cursuri contra cost sub forma unor aplicatii disponibile pentru iPhone, iPod touch si pentru iPad. Binenteles ca si aici gasiti o gama foarte variata de la cursuri de algebra, statistica pana la cursuri de teoria muzicii.
    Scopul lor este de a servi ca un motor de cunostinte care genereaza rezultate puternice si le prezinta cu o claritate maxima.
    Mai jos aveti prima parte dintr-un tutorial oficial despre Wolfram Alpha.


    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Page Rank
    contoare
    Bloguri, Bloggeri si Cititori