• Nu-ti lasa creierul sa leneveasca!

    Un sfat pe saptamana - Traieste clipa




    De curand am descoperit blogul lui Alex Noriega, un ilustrator din Barcelona, care a dorit sa puna pe hartie, cat mai simplu cu putinta, tot ce a invatat in viata, sperand astfel sa descopere unde a gresit. Ei bine, nu a aflat. Dar, prin intermediul lucrarilor sale voi infiinta „Un sfat pe saptamana” in fiecare zi de joi, ce va contine o caricatura de a sa plus cateva cuvinte sau o mica poezioara (compozitie propie) spuse de mine in ton cu aceasta. Sper sa va placa. 



    Traieste clipa!



    Candva, undeva in viitor
    Pe masura ce timpul va trece
    Cu siguranta, iti va fi putin dor
    De ziua ce azi ti se pare rece.

    Bucura-te de lucrurile marunte
    Caci ele sunt cheia unei zile bune
    Traieste clipa, nu te mai ascunde
    In sentimente ce par sa te consume.






    In mod sigur ati mai auzit asta, se tot spune de mai bine de doua mii de ani incoace sub forma originala „carpe diem”. Se pare ca am ajuns sa traim tot mai mult proiectati in viitor. Odata cu venirea zilei de luni, cu totii deja incepem sa ne gandim la weekend. Ideea e sa te bucuri de ziua de azi chiar daca ea nu pare sa fi inceput atat de bine. Pe masura ce timpul va trece, cu siguranta ne vom uita inapoi si ne vom aminti cu placere de azi, chiar daca ea nu a fost prea buna. Cand suntem mici, suntem nerabdatori sa crestem, ca apoi, sa vrem sa dam timpul inapoi la vremea cand nu aveam alte griji in afara de joaca. In fiecare moment al zilei, avem ceva pentru care merita sa ne bucuram. Doar ca trebuie sa gasim acel ceva...


    1 comentarii:

    1. Ai mare dreptate! Chiar nu mai stim sa traim clipa, prezentul, ci mai degraba suntem cu gandul la ce va fi maine, poimaine sau chiar in week-end.
      Si versurile sunt reusite.
      Iti doresc inspiratie si pe viitor.
      Bafta multa!

      RăspundețiȘtergere

     
    Page Rank
    contoare
    Bloguri, Bloggeri si Cititori