• Nu-ti lasa creierul sa leneveasca!

    Graba strica treaba


    Un sfat pe saptamana: Graba strica treaba.

    Traind in secolul vitezei, avem tendinta de a grabi lucrurile, neacordand atentie detaliilor mici. In majoritatea cazurilor graba poate duce la rezultate nesatisfacatoare. Nu-i niciodata un lucru bun sa incerci sa faci totul repede deoarece atunci cand te arunci cu capul inainte, sansele sa fii nepregatit sunt mai mari decat sansele de a face lucruri pe care le vei regreta.

    Grabind lucrurile, sarind peste unele etape, incercand sa ajungi cat mai repede la telul propus, duce la nervozitate si frustrare. In budism, cultivarea rabdarii  este cel mai bun antidot pentru furie. Asa ca, invata sa ai rabdare!

    Un lucru bun pe care il poti face atunci cand ai rabdare este sa gandesti. Unul dintre motivele care a dus la reusita lui Gandhi de ai inlatura pe britanici din India, a fost acela ca nu a reactionat impulsiv. A avut rabdare. A asteptat pana cand a stiut ce trebuie sa faca, si a asteptat si timpul potrivit. Nu a grabit lucrurile.

    Rabdarea iti da puterea necesara controlarii vietii tale cat si asupra autocontrolului. Rabdarea nu este o competenta, ea este o decizie. Cei care au rabdare si-au format un obicei de nu face ceva in loc sa actioneze pripit si sa devina incordati si nervosi.


    1 comentarii:

    1. Nu degeaba au scos batranii nostri nenumarate proverbe, legate de graba si de rabdare. Enumar doar cateva, ele fiind infinit mai multe:
      -cine se grabeste, se poticneste;
      -graba strica treaba;
      -cu rabdarea treci marea;
      -rabdarea este amara, dar da roade dulci;
      -rabda suflete cat poti, nu-ti da taina catre toti;
      -rabda inima si taci, ca n-ai alta ce sa faci;
      -rabdarea indragostitului tine cat apa-n sita.

      RăspundețiȘtergere

     
    Page Rank
    contoare
    Bloguri, Bloggeri si Cititori