• Nu-ti lasa creierul sa leneveasca!

    Numele companiilor - 2




    Sa continuam de unde am ramas data trecuta si sa vedem de unde s-au inspirat marile companii in gasirea unui nume pentru acestea. Pentru cine a ratat articolul precedent, il puteti gasi aici. 

    Bridgestone

                    Denumirea vine de la numelelui fondatorului companiei Shojiro Ishibashi care in traducere inseamna „bridge of stone” (pod de piatra).

    Canon



                    Numele vine de la prima camera, Kwanon, inventata de Precision Optical Instruments Laboratory.

    Coca-Cola



                    Numita dupa frunzele de coca si fructele cu coaja lemnoasa kola folosite initial ca ingrediente pentru a da gustul unic al celei mai populare bauturi carbogazoase.


    Adidas



                    Numele provine de la fondatorul firmei Adolf Dassler, mai exact de la porecla acestuia Adi si inceputul numelui sau de familie Dassler. Fratele sau Rudolf Rudi Dassler a infiintat s el o companie cu numele de Ruda, ce mai tarziu avea sa devina Puma.

    3M



                    Initial acestia vindeau mineree corindon producatorilor de discuri abrazive sub numele de Minnesota Mining Manufacturing Company. Cand compania si-a schimbat domeniul de activitate orientadu-se spre noi produse inovatoare, ei si-au schimbat si denumirea in 3M

    7 – Eleven



                    Odata cu schimbarea programului de lucru intre orele 7 dimineata si 11 seara in anul 1946, compania U-Tote’m si-a schimbat si denumirea acesteia in 7 – Eleven

    Adobe



                    Compania a fost denumita dupa numele paraul ce curgea in spatele casei fondatorului acesteia - John Warnock, Adobe Creek.

    Amazon.com



                    Initial se numea Cadabra.com. Noul nume este menit sa reprezinte potentialul pentru un volum mai mare de vanzari dintr-o librarie online fata de una fizica.

    AMC Theatres



                    AMC vine de la American Multi-Cinema, ei fiind pionierii vizionarii de filme pe ecrane multiple la cinema.

    Va urma...


    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Page Rank
    contoare
    Bloguri, Bloggeri si Cititori