• Nu-ti lasa creierul sa leneveasca!

    Variaţii inovatoare ale cubului lui Rubik


    Cui îi face plăcere să se joace şi să rezolve cubul lui Rubik, cu siguranţa va adora şi următoarele variaţii ale acestuia.

    Rubiks mirror blocks cube

    Acest cub este unul remarcabil deoarece arată foarte interesant (ca o piesă de artă modernă după cum spun unii) atunci când feţele sale sunt amestecate. O să vă dea ceva bătăi de cap la început pănă când veţi înţelege cum funcţionează de fapt. Cu siguranţă este un „must have”, iar eu cel puţin l-am trecut pe lista de Craciun :)
    Mai jos aveţi un filmuleţ cu acest cub în acţiune şi deasemenea cu o metodă de rezolvare a acestuia.







    Gear cube

    Acest cub arată asemănător cu cel al lui Rubik, diferenţa fiind în faptul că piesele acestuia au roţi dinţate pe ele, ceea ce face ca rotirea feţelor să producă o mişcare neobişnuită. Din acest motiv nu puteţi roti fiecare strat independent ci, stratul din mijloc se va roti doar cu o pătrime în timp ce veţi roti doar cu o jumătate faţa unui cub. Iar când veţi roti complet o faţă a cubului, piesele din margine ale stratului din mijloc se vor roti şi ele creând astfel şi mai mult haos. Nu ştiu dacă am fost destul de explicit sau dacă aţi înţeles ce încerc să vă spun, aşa că o vă las să urmăriţi filmuleţul de mai jos.






    Bandage cube sau Bicube

    Bandage cube este de fapt un cub Rubik ce are anumite piese lipite sau „bandajate” împreună cu un sticker ce acoperă două cubuleţe. Sapte dintre piesele din colţuri sunt bandajate cu altele făcând astfel şapte 2x1x1 piese ce pot fi mutate. Asta face ca anumite rotaţii să fie imposibil de realizat facând astfel rezolvarea acestuia un pic mai dificilă. Se pare că există  un număr de 1.108.800 de poziţii ale acestui cub. Mai jos aveţi un tutorial cu o metodă de rezolvare. Vizionare plăcută.





    2 comentarii:

     
    Page Rank
    contoare
    Bloguri, Bloggeri si Cititori