• Nu-ti lasa creierul sa leneveasca!

    Pământul este plat!!


    Vă vine să credeţi sau nu există unele persoane care cred foarte puternic în această idee!

    Am descoperit recent că există o astfel de societate, TheFlat Earth Society, înfiinţată de Samuel Shelton în anul 1956. El îşi baza această teorie pe ceea ce el denumea bunul simţ şi observaţii personale, iar toate dovezile care îi demonstrau contrariul le considera dogmatice. Chiar şi după ce i-au fost prezentate poze facute de sateliţi, el a susţinut că sunt false şi pot păcăli uşor o persoană normală. Binenţeles, vă daţi seama că şi aterizarea lui Apollo pe Lună a catalogat-o drept o înscenare frumoasă realizată de studiourile de la Hollywood.

    Societatea recruta membrii atacând guvernul Statelor Unite şi toate agenţiile sale, în special NASA. La început o mare parte a literaturii societăţii s-a concentrat pe interpretarea literalmente a Bibliei, încercând să dovedească că Pământul este plat, aducând totodată şi unele dovezi şi explicaţii ştinţifice. Sub conducerea lui Charles K. Johnson societatea a adunat 2000 de membrii, dar a suferit un declin major în anii ’90 cănd un incediu la casa acestuia a distrus aproape toate datele despre membrii acestei societăţi. După moartea lui Charles Johnson societatea s-a destrămat. În anul 2004, Daniel Shenton a readus la viaţă societatea prin intermediul discuţiilor de pe unele forum-uri, iar în 2009 societatea a fost relansată oficial şi a reînceput să primească membrii noi.

    Aveţi alături o imagine cu reprezentarea Pământului din punctul lor de vedere unde, după spusele lor, la marginea acestuia există o barieră formată dintr-un mare zid de gheaţă ce împiedică astfel căderea lucrurilor de pe planetă. Mai jos puteţi urmări un filmuleţ cu o mică introducere în teoria Pământului plat cât şi un interviu cu Daniel Shenton, în care explică unele dintre credinţele sale vizavi de forma Pământului.






    8 comentarii:

    1. Nici nu ştiu cum să reacţionez; aş plânge, dar îmi vine-a râde! :) Oricum, trist!

      RăspundețiȘtergere
    2. :) Aceeasi reactie am avut-o si eu...

      RăspundețiȘtergere
    3. Salut,
      Sunt crescut și educat într-o lune a heliocentrismul dar acum am voie să-mi pun întrebări... Nu discut teoria heliocentrismul pentru că toată lumea o știe ce-l puțin asa cred.

      Haideți sa discutam...
      Raza Pământului la ecuator, este de 6.378,137 Km ., diametrul de 12.756,274 km, circumferința de 40.075,020 km . Perioada de rotație siderală este de 0,997.258 zile sau 23, 934 ore.

      Viteza de rotație la ecuator este dată de raportul dintre circumferința Pământului și numărul de ore ale unei zile, rezultă 1674,397 km/h sau 465,11 m/s. Gândiți-vă, Pământul este un corp solid, ce se învârtește într-un mediu gazos, care nu va putea să antreneze în rotația sa atmosfera. Sunteți de a cord?
      Vreți să-mi spuneți ca Pământul se învârtește odată cu atmosfera!, conform cărei legi?
      Sunt multe semne de întrebare...
      Doresc sa-mi răspundă cineva la ele... vă simțiți capabil? Să discutam.
      marcu_nic@yahoo.com

      RăspundețiȘtergere
    4. @marcu_nic:
      Moshule, o simpla cautare pe goagal si un pic de engleza te faceau sa vezi ca atmosfera se roteste odata cu Pamantul, dar la alte viteze...vezi dinamica fluidelor, efectul Coriolis (efectul Coriolis in meteorologie, care da nastere uraganelor, etc.)
      Pe scurt, aici ai ceva: http://physics.stackexchange.com/questions/1193/why-does-the-atmosphere-rotate-along-with-the-earth
      Succes!

      RăspundețiȘtergere
    5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      RăspundețiȘtergere
    6. Da tinere ai dreptate nu știu engleza dar mai este și http://translate.google.ro/
      Nu înghite tot ce ai învățat mai ales ne rumegat...
      urmărește-l pe acest ''sandokhan''
      http://cercetare.forumgratuit.ro/t60-intrebari-privind-teoria-pamantului-plat
      ''nebun'' dar deștept...

      RăspundețiȘtergere
    7. Da atmosfera pamantului se roteste odata cu pamantul si .(punct)
      Tu chiar crezi ca pamantul e plat ...? Inseamna ca nu crezi in gravitatie

      RăspundețiȘtergere

     
    Page Rank
    contoare
    Bloguri, Bloggeri si Cititori