• Nu-ti lasa creierul sa leneveasca!

    Puzzle logic 13 - Turnul



    Ei bine, iată că a venit timpul să vă mai pun mintea la contribuţie cu încă un puzzle logic. Ţin să vă precizez că acesta este unul dintre preferatele mele  şi mi-a făcut mare placere să-l rezolv. În speranţa că vă va cuceri şi pe voi vă urez mult success!

    Un rege hain şi plictisit peste măsură a găsit o modalitate foarte inedită de a se amuza. El a capturat doi dintre cei mai înţelepţi oameni dintr-un regat învecinat şi i-a închis în două celule separate în cel mai înalt turn al castelului său. Din celulele fiecăruia se putea vedea exact jumătate din regat, prin urmare, împreună puteau vedea toate oraşele regatului acestui rege. Pentru a testa inteligenţa acestora, regele le-a spus înţelepţilor că în regatul său sunt 10 sau 13 oraşe. Dacă vreunul dintre ei ghiceşte numărul corect de oraşe, regele urmează sa-i elibereze pe amândoi, dacă nu, aceştia urmează să fie executaţi. Cei doi înţelepţi nu au posibilitatea de a comunica între ei, iar nici un oras nu se regaseşte la, sau pe graniţa dintre ce vede unu şi ce vede celălalt înţelept. In fiecare seară, un paznic trece pe la ei ca să le lase măncare, iar înţelepţi pot să-i comunice acestuia răspunsul.

    În cea de-a cincea seară, înţelepţi au fost eliberaţi spre marea surprindere a regelui. Puteţi sa-mi spuneţi câte oraşe are regatul regelui şi ce logică au urmat aceştia pentru a da răspunsul corect?


    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Page Rank
    contoare
    Bloguri, Bloggeri si Cititori