• Nu-ti lasa creierul sa leneveasca!

    Miercurea artei – Vladimir Kush – Picturi suprarealiste


    Vladimir Kush s-a născut în anul 1965 într-o casă de lemn de la marginea pădurii Sokolniki din Rusia. A început să picteze de la o vârstă fragedă, iar datorită talentului său , atunci când a împlinit şapte ani, a fost dat la şcoala de artă din oraşul natal, unde a făcut cunoştiinţă cu lucrările marilor artişti ai Renaşterii. După ce a absolvit Institutul de Artă din Surikov, Moscova, Vladimir a început să picteze portrete pe strada Arbat pentru a-şi susţine familia datorită vremurilor grele din acea perioadă.

    După mai multe participări la diverse expoziţii organizate de Uniunea Artiştilor, în 1990, la o expoziţie din Coburg, Germania, Vladimir a reuşit să vândă aproape toate picturile expuse. Cu banii strânşi, acesta a început odiseea americană în oraşul Los Angeles. După mai multe perioade tumultoase, în anul 1993, Vladimir a cunoscut cu adevărat succesul cu ajutorul unui dealer francez ce a organizat o expoziţie în Hong Kong. Acum el are deschise 4 galerii în SUA şi intenţionează să deschidă şi altele peste tot în lume.

    Mai jos puteţi admira câteva dintre lucrările sale alături de o mică descriere a acestora.

    Sărutul de adio

    „Sărutul de adio” este o metaforă a iubirii despărţite. Potrivit tradiţiilor mai multor naţiuni, pământul şi cerul formau cândva oul cosmic.


    Amaryllis

    Bulbul plantei exotice Amaryllis este un simbol al Paradisului, al spaţiului închis. Departe de ochii străini, dragostea dintre bărbat şi femeie se dezvoltă tot mai mult. Pe măsură ce timpul trece, lăstarii dragostei dintre cei doi se transformă într-o floare magnifică ce-şi întinde petalele spre cer. Culoarea roşie reprezintă simbolul pasiunii, al dragostei şi al forţei vitale.


    În aşteptarea norocului

    Săritorul stagnează pentru o clipă înainte ca forţă elastică a trambulinei să îl arunce în apă. Lumina aurie a dimineţii inspiră optimism şi speranţă faţă de ceea ce ne aşteaptă în viitor.


    Împreună mereu

    Depărtarea şi apropierea celor două lame ale foarfecii reprezintă simbolul uniunii dintre bărbat şi femeie, reuniţi în dragoste şi despărţiţi în ceartă. Acest du-te-vino al sentimentelor se dezvoltă într-un dans furios al perechii ce lasă în urmă stive de scrisori de dragoste tăiate.


    Atlasul călătorului

    Barca ce navighează în largul oceanului este un simbol al aspiraţiei artistului de a călători către ţărmuri noi, către necunoscut. Această realizare reprezintă natura aventuroasă a sufletului artistului.


    Dansul de foc

    Această pictură ne duce cu gândul la perioadele preistorice în care oamenii dansau în jurul focului, acest ritual fiind menit de a îmbuna spiritele puternice în a aduce noroc la vânătoare şi la război. Vedem mâinile dansatorilor ridicate către cer, ei apelând astfel la forţele cosmice pentru ajutor şi protecţie.


    Cursul vieţii

    În această pictură, Vladimir face o analogie între liniile de curent şi inelele de creştere ale unui copac. Grosimea sau subţirimea inelelor anuale de creştere ale unui copac reflectă prosperitatea sau declinul perioadei respective de timp. Putem vedea un om desenat în mijlocul fluxului vieţii ce îl duce în mod inexorabil departe, către ţărmuri noi, în ciuda eforturilor sale de a cârmi barca.


    Arborele genealogic

    Această pictură este un imn adus familiei, elementul principal al societăţii umane. Trunchiul de copac simbolizează unitatea familiei, în timp ce ramurile sale reprezintă diversitatea de viaţă.


    Mi-am salvat sufletul

    Leul şi mielul reprezintă o pereche simbolică încă din timpuri străvechi reprezentând războiul şi pacea, ferocitatea şi blândeţea, duritatea şi moliciunea, etc. Dar artistul vine cu ceva nou în această imagine consacrată, şi anume, mila şi ispăşirea. Leul îşi eliberează victima, mielul blând, Mielul lui Dumnezeu, salvându-şi astfel sufletul.



    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Page Rank
    contoare
    Bloguri, Bloggeri si Cititori