• Nu-ti lasa creierul sa leneveasca!

    Puzzle-uri logice


    Problema 1
     In podul casei exista trei becuri ce corespund la trei intrerupatoare aflate cu un etaj mai jos. Poti sa le aprinzi, sa le deschizi si sa le lasi in ce pozitie doresti. Intrebarea este cum poti identifica care bec corespunde carui intrerupator daca nu ai voie decat la un drum pana in podul casei.

    Problema 2
    O persoana care sta la etajul 10 al unei cladiri coboara cu liftul in fiecare dimineata pentru a se duce la serviciu. Seara, cand se intoarce acasa, intr-o zi ploioasa sau daca mai urca cu cineva in lift, se duce direct la etajul la care sta. Pe de alta parte, daca urca singur cu liftul, coboara la etajul 7 si urca inca trei etaje pe scari pentru a ajunge acasa. Puteti explica de ce?

    Problema 3
    Cum poti arunca o minge cat de tare poti iar ea sa se intoarca la tine, tinand cont de faptul ca nu ricoseaza de nicaieri?

    Indicatorul de mai jos va arata cat timp mai este pana la afisarea solutiilor.


    3 comentarii:

    1. 1. Un bec îl laşi aprins, pe unul îl aprinzi cîteva minute şi îl stingi. Cobori, vezi care becuri sînt stinse şi pui mîna pe ele. Ştii astfel care întrerupător unde duce.
      2. E pitic şi nu ajunge la ultimul buton. Ori îl apăsa cu umbrela, ori ruga pe cineva să-l apese.
      3. O arunci în sus, mînca-o-ar tata de gravitaţie. Dacă pluteşte, o poţi arunca sub apă într-un lac, tot la tine ajunge.

      RăspundețiȘtergere
    2. Vad ca a raspuns si ratza, asadar, nu prea mai am ce mai completa:
      1) un intrerupator il tii 5 minute si il stingi, pe unul il lasi nemiscat, iar pe al treilea, il aprinzi. Urci o singura data in pod si vezi care bec e aprins, care e cald inca si care e stins. De aici deductia logica;
      2) e pitic, sarmanul pigmeu;
      3) arunc-o in plan vertical si nu ricoseaza decat din mainile tale, daca n-ai dexteritate, sa prinzi mingea la revenirea ei.

      RăspundețiȘtergere
    3. Foarte bine Ratza si SuidualC. Felicitari!

      RăspundețiȘtergere

     
    Page Rank
    contoare
    Bloguri, Bloggeri si Cititori